Je bekijkt nu Co2 treatment

Co2 treatment

Dé huidverbeterende treatment.

Co2 treatment

Met trots presenteren wij onze nieuwe treatment en dat is er niet zomaar één! Het is namelijk een revolutionaire treatment, waarbij kooldioxide (CO₂) centraal staat. Kooldioxide speelt een belangrijke rol in de zuurstoftoevoer naar de huid. Hoe meer zuurstof de huid bevat, hoe beter deze functioneert en hoe mooier en jeugdiger deze wordt en blijft. 

Wat is kooldioxide?
Kooldioxide is een onzichtbaar, geurloos gas. Het zit in de lucht die we inademen en het is van nature aanwezig in het menselijk lichaam. Het is ook de stof die bijvoorbeeld bubbels geeft aan champagne.

In de basis geldt; hoe meer zuurstof aanwezig in de huid, hoe beter deze functioneert. We horen je nu denken… Zit er zuurstof in mijn huid?

Zuurstof en de huid
Ja, zeker! Er zit zuurstof in de huid. Sterker nog; het is voor de huid het belangrijkste levenselement, bouwsteen en energiegever tegelijkertijd. Zonder zuurstof bestond er geen eiwit, koolhydraten, maar ook geen water. Ook ons immuunsysteem en de uitscheidingsprocessen worden met behulp van zuurstof opgang gehouden.

Als de huid te weinig zuurstof bevat, gaat de huidkwaliteit snel achteruit. Wetenschappers hebben geconstateerd dat bijna alle huidproblemen van de oudere huid te maken hebben met het feit dat het zuurstofgehalte vermindert bij het ouder worden. De oorzaak hiervan is vaak de slechtere doorbloeding.

De oplossing: zorgen voor meer zuurstof in de huid
Door ervoor te zorgen dat het zuurstofgehalte in de huid toeneemt, kunnen kenmerken van het ouder worden, worden vertraagd, of zelfs helemaal vermeden. Bij de CO₂ Treatment wordt er op een zeer effectieve wijze ervoor gezorgd dat er plaatselijk meer zuurstof ontstaat. Dit doen we door middel van een speciale gel, een masker en een activator.

Hoe werkt de CO₂ Treatment?
Als eerste wordt er een gel aangebracht, vervolgens wordt hier een vliesmasker overheen gelegd en als laatste wordt er op het masker een activator vloeistof aangebracht. Het masker wordt lichtjes door de DÉCAAR specialist aangeduwd, waardoor er bubbels ontstaan. Je voelt dit ook aan de huid. 

De kooldioxide zorgt ervoor dat rode bloedcellen die O2 (zuurstof) via de longen door ons hele lichaam transporteren lokaal gestimuleerd worden (dus alleen op het gebied dat behandeld wordt met de treatment). De Co2 Treatment zorgt er voor dat deze rode bloedcellen extra zuurstof afgeven in de behandelde zone. De bloedvaten worden verwijd en de bloedtoevoer verhoogd. Over het algemeen geldt hoe meer zuurstof, hoe intenser het celmetabolisme en des te sterker het zelf herstellend vermogen van de huid in geval van bijvoorbeeld huidveroudering, donkere kringen en littekens.

Algen peeling Décaar