De juiste manier om foundation te verwijderen

De juiste manier om je foundation te verwijderen.

Wist je dat als je gaat slapen zonder je make-up te verwijderen, je huid 7 keer sneller veroudert?
Als je huid niet gereinigd wordt voordat je gaat slapen, heeft deze veel meer moeite om zichzelf te herstellen. Als we slapen herstelt de huid zich van alle schade die overdag is aangebracht, zoals schadelijke UV-straling, luchtvervuiling.

De manier om foundation te verwijderen

Hoe doe je dat?

De beste manier om foundation te verwijderen is het gebruik van een reinigingsproduct dat je kunt mengen met water. Denk bijvoorbeeld aan een reinigingsschuim of een gel. Verwijderd restjes make-up, vetten en vuil uit de poriën, hierdoor worden onzuiverheden en mee-eters voorkomen.

< Dit is de fijne reinigingsschuim
van Alcina.

<Deze set van Décaar bevat alle producten voor een goede reiniging van je huid. 

Is een reinigingdoekje hier ook voor geschikt?

Reinigen met een reinigingsdoekje raad ik je af. Het lijkt of je huid goed gereinigd is omdat er foundation op het doekje zit. Maar niets is minder waar. Alle poriën zullen nog gevuld zijn omdat een doekje de foundation over de huid uitsmeert en het dus niet geheel verwijdert.

Heb je wel eens last van droge schilfertjes of velletjes bij het aanbrengen van je foundation? 
Deze schilvering kan je voorkomen door reinigen 2x per week een goede scrub te gebruiken. Er is heel veel verschil tussen verschillende scrubs. 
Eerder heb ik hier een blog over geschreven. Hierin vertel ik wat een scrub doet en waarom het gebruik van een scrub handig is in combinatie met een foundation. Lees het blog hier.

Meer tips over de verzorging van je huid lees je hier: