Mijn gezicht is heel droog en trekkerig.

droge en ruwe huid beautysalon Marit

 


Je herkent het vast wel. Je huid is in de winter veel sneller trekkerig en droog als in de zomer. In de winter is het verstandig om andere bescherming aan je huid te geven. Net als je kleding. In de zomer trek je ook andere kleding aan als ik de winter.

Winterhuid

Regelmatig krijg ik deze vragen in de salon als het kouder word. 

Wat doe ik aan een droge huid?
Wat kan ik doen aan mijn ruwe huid?
Mijn huid voelt niet lekker zacht aan.
Mijn gezicht is heel trekkerig. 
Mijn huid voelt heel straks aan. 

Door de weersveranderingen zoals kou en vorst verliest je huid veel vocht.

Wist je dat dit komt omdat je luchtvochtigheid veel lager ligt en tijdens deze koude periode je talgklieren veel minder actief zijn? Als je huid minder talg aanmaakt verdampt het vocht uit je huid sneller en hierdoor droogt je huid eerder uit en raakt uit balans. Dit kan je merken aan droge handen, gesprongen lippen en een droge ruwe huid.  

Wat kan je aan een droge/ vochtarme huid doen?

  • Douche niet te warm en te lang dit zorgt er namelijk voor dat je huid nog meer extra uitdroogt.
  • Gebruik een goede peeling om de losse huidschilfers/huidcellen te verwijderen deze zorgen juist voor irritatie.
  • Breng na de peeling meteen een verzorgend masker of een hydraterend serum/ crème zoals de oxygen gel aan.
    (Ik heb een blog geschreven met handig tips over het aanbrengen van een masker, en wat juist wel en niet helpt met een masker)
  • Breng een vochtigheidsserum aan onder je crème om extra vocht aan je huid te geven.

Last van droge lippen in de winter? –> Lees hier mijn blog met handige tips 

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.