PERMANENTE MAKE-UP

By Diana Entius

Permanente make-up

Diana Entius is permanente make-up & Beauty specialist die bij Beautysalon Marit in Oosterblokker (nabij Zwaag & Hoorn) de Permanente make-up verzorgt. Diana Entius haar behandelingen zijn van hoge kwaliteit en professionaliteit, maar net zoals bij Beautysalon Marit staan natuurlijk uw wensen centraal. Diana werkt uitsluitend met door de GGD goedgekeurde, professionele producten van topkwaliteit en hoogwaardige apparatuur. Voordat er met de behandeling begonnen kan worden zal er vooraf een vragenlijst over uw gezondheid ingevuld worden om zo de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen.

Diana haar specialiteiten zijn: Wenkbrauwen, Eyeliner & Lippen

Er zijn verschillende soorten technieken om de mooiste wenkbrauwen te maken. Vooraf  overleggen we samen wat de beste optie voor u is. We kiezen altijd een vorm die het beste bij uw gezicht past. Daarna bespreken we het model en de kleur.

De permanente make-up bestaat altijd uit twee behandelingen. Na 4-5 weken bekijken wij het resultaat en maken aanpassingen indien nodig.

Mocht u twijfelen, dan kiezen we de eerste keer voor een veilige keuze. Bij de tweede behandeling kan er altijd nog gekozen worden voor een dikkere vorm of donkerdere kleur.

Technieken

Ombre schaduw techniek
Dit is een ingekleurde wenkbrauw die van donker naar licht verloopt. Dit geeft een zachter effect. Deze techniek wordt meestal gekozen door mensen die al hun wenkbrauwen tekenen met potlood.

3DHairstroke techniek
Dit staat voor haartjes. Deze techniek lijkt het meest op een natuurlijke wenkbrauw. Hierbij zet ik vele kleine streepjes die net lijken op de haartjes van de eigen wenkbrauw. Deze techniek wordt vaak gekozen door mensen die het zo min mogelijk willen laten opvallen, maar gewoon een mooie vollere wenkbrauw willen.

Hairstroke en schaduw combi techniek
Dit is een perfecte combinatie tussen de schaduw en de hairstroke. Hiermee begin ik met de strokes en vul ik daarna het midden van de wenkbrauw iets op met de schaduw. Dit zorgt dat de wenkbrauw voller wordt in het midden en meer power heeft.

Deze techniek wordt vaak gekozen door mensen die altijd al licht de wenkbrauwen tekenen en een natuurlijke  maar volle uitstraling van de wenkbrauw willen.

Een eyeliner accentueert je natuurlijke oog, hiermee geef je het ook meer kracht. Een eyeliner zetten we altijd tussen de wimperhaartjes, dit wordt ook wel infralash genoemd. U kunt kiezen voor boven en onder, maar ook los van elkaar.

Een vollere eyeliner of zelfs XL is ook mogelijk. We bespreken altijd vooraf wat het beste bij u past en wat het gewenste resultaat is.

De lippen zijn vaak een vergeten onderdeel met permanente make-up. Vroeger was het echt een lijn rond de lippen maar de huidige techniek is veel moderner.

Iemand kan van nature een lichte rand rond de lippen hebben, hiermee lijken ze vaak kleiner dan dat ze zijn. Ook als je ouder wordt kan de kleur uit de lippen onttrekken. Dit zijn perfecte voorbeelden voor permanente make-up op de lippen. Hiermee maken we de lippen weer strak en mooi van kleur, zoals ze horen te zijn.

Ook voor mensen die van nature weinig of een blauwige kleur hebben, kan permanente make-up een goede oplossing zijn.

Er zijn twee soorten technieken voor de lippen:

Glossy Lipliner

Dit betekent dat de kleur langzaam overloopt naar de eigen lipkleur. De vorm van de mond wordt mooi strak en de overloop is daardoor heel natuurlijk. Dit kan in de door u  gewenste kleur. Voorbeelden zijn prachtige “nude” kleuren, rood of een roze tint.

Full Lips

Bij de full lips kleuren we de hele lippen in met de gewenste kleur. Dit lijkt meer op een lipstick effect. Ook worden hierbij de contouren van de mond strak aangezet. Dit maakt de lippen voller.

Permanente make-up vervaagd langzaam uit de huid, dit komt doordat we in de lederhuid werken. Een tatoeage lijkt hetzelfde maar dit komt veel dieper in de huid, namelijk in het onderhuids bindweefsel. Mijn advies is om ieder jaar te controleren of de permanente make-up vervaagd is en of er een bijwerkbehandeling nodig is. Deze behandeling heeft een gereduceerd bedrag (zie prijslijst)

De LONG-TIME-LINER® heeft een unieke magnetische motor en geeft een exacte naald geleiding tijdens het pigmenteren, hierdoor is het veel vriendelijker en zachter voor de huid. Andere apparaten hebben vaak druk nodig om de juiste hoeveelheid pigment in de huid te krijgen, waardoor de huid stuk kan gaan. De LONG-TIME-LINER®, glijdt zachtjes over de huid terwijl de pigmenten zonder moeite in de huid komen. Als klant ervaart u hierdoor minder pijn en heeft u een veel mooiere en zachtere genezing. De LONG-TIME-LINER® is op dit moment het meest precieze permanente make-up apparaat op de markt.

Alle pigmenten en naalden die we gebruiken zijn van dit hoogwaardige merk.

Diana is gespecialiseerd in het gebruik van The LONG-TIME-LINER® door het behalen van de hiervoor benodigde diploma’s. Ook heeft ze nog jaarlijks bijscholing door het bijwonen van masterclasses.

Er zijn ook situaties waarin permanente make-up niet wordt geadviseerd.

 • Bij zwangerschap (en borstvoeding) wordt permanente make-up afgeraden. Bij langere periode van borstvoeding kan het in overleg.
 • Bij hemofilie wordt permante make-up afgeraden.
 • Draag je contactlenzen, dan deze voor de behandeling van de eyeliner uit doen.
 • Chronische huidziekte zoals eczeem, in overleg met de arts en pmu specialist.
 • Heb je diabetes dan geneest permante make-up vaak slechter en is er een langere tussenperiode nodig met bijwerken.
 • Heb je een immuunstoornis dan geneest permante make-up nog slechter en mogen we pas na 8 weken weer bijwerken.
 • Bij hart- en vaatafwijking aangeven of je bloedverdunners gebruikt. 
 • Ben je bloeddonor dan mag je na 6 weken weer bloed geven.
 • Heb je een schildklierziekte dan is de genezing slechter.
 • Heb je een plastisch chirurgie behandeling in het te behandelde gebied ondergaan (fillers, ooglid etc.), dan kan er 3 maanden later permanente make-up gezet worden. Bij herpes zoster (gordelroos) adviseer ik om geen permanente make-up te laten zetten.
 • Gebruik je Roaccutane (isotretioïne) dan kan permante make-up niet! Tenzij de arts het goed vindt.
 • Heb je keloïd vorming dan kan permante make-up niet.
 • Bij het gebruik van sterke vitamine A crème of zalf, eerst overleg met mij.
 • Bij koortsuitslag op de lippen mag permante make-up niet. Als de plek volledig is genezen adviseer ik om drie maanden *Spirularin te gebruiken voordat de permanente make-up gezet gaat worden.

*Spirularin is via Diana Entius verkrijgbaar.